<
  • info@malukutravel.com

Highlights op maluku

Highlights

Maluku beschikt over prachtige stranden en koraalriffen die behoren tot de mooiste ter wereld.  De binnenlandse gebieden zijn de moeite waard om te bezoeken. De kustgebieden zijn gezegend door moeder natuur. Op het eiland Seram en de  Banda-eilanden kun je van zowel flora en fauna als van de stranden en koraalriffen genieten.

21290

 National Park Manusela

Het Manusela National Park ligt op het eiland Seram 189.000 hectare groot en omvat tevens de natuurreservaten van Wae Nua en Wae Mual en alle ecosystemen van Seram. In het centrale deel van het park loopt van oost naar west de Pegunungan Merkele bergketen, doorkruist door brede rivieren. De hoogste berg van de Molukken, de Gunung Binaiya ruim 3.027 meter.

Op hoogtes tussen de 1.500 en 2.500 meter groeien varens en mossen. Ga je nog hoger dan tref je  alpenvegetatie zoals in oostenrijk zwitserland. Ten noorden van de Pegunungan Merkele vind je kleine heuvels en zandvlaktes met lage richels van koraalstenen en zand. Langs de noordkust groeien mangrove- en strandbossen, maar aan de zuidkust groeit nauwelijks vegetatie

Meer landinwaarts tref je moerassige laaglandbossen en mangrovebossenaan. In het park vind je veel verschillende soorten dieren onder andere ruim honderd vogelsoorten. Manusela National Park wordt hoofdzakelijk bewoond door de Manusela- en Nuaulustammen,  het eiland  is te bereiken per boot vanaf Ambon.

Kei Islands

Zand zo wit en fijn als meel en zeewater helder blauw… kinkt dit niet als een droom ? Kei  eilanden moet dan juw bestemming zijn. De eilanden, met een totale oppervlakte van 1438 km2, ligt in het zuidoosten van maluku. De naam Kei zou gegeven zijn door de protugezen vanwege de steenachtige bodem; ‘kayos’ = steen, rotsen. De keiezen noemen hun eiland nuhu ewav.

Schildpadden

De Kei-eilanden bestaat uit Nuhu Yut=Kei Besar (groot Kei) en Nuhu Roa=Kei Kecil (klein Kei). Resterende eilanden van de eilanden zijn onder te verdelen  in de Tayando en Kur.

Maluku Travel - Kei islandsDe eilanden hebben nooit vast gezeten aan de continenten Azië of Australië vandaar dat je niet veel zoogdieren hebt. Wel is het rijk aan zeedieren, zoals alleen al de zes soorten zeeschildpadden! Ook de vogelsoorten zijn talrijk zoals de paradijsvogel en de zeearend etc…

Nuhu Roa (kei kecil)

De Hoofdstad van Kei is Tual op kei kecil met de meeste inwoners van het eilandenrijk. Voor bezienswaardigheden trek je het land in of bezoek je de kustdorpjes met hun mooie stranden en riffen. Eeen must is Pasir Panjang, een drie kilometer lange witte zandstrand, dat tussen je tenen als meel aanvoelt. Het ultieme Bounty-gevoel ervaar je door  het strand met zijn vele palmbomen en kokosnoten. Je kan hier blijven slapen in de vele strandhutten.

Natuurlijk zijn er veel meer mooie plekken te vinden op Kei Kecil. Evu is een waterbron waar het drinkwater van de Kei eilanden vandaan komt. Zwemmen kun je hier in een watergrot vol mooie druipstenen. Vanaf de haven Debut vertrekken meerdere ferries naar de andere eilanden.

Nuhu Yut (Kei Besar)

Kei besar is een bergachtig eiland met aan de ene kant mooie bountystranden en aan de andere kust wat meer rotsachtige stranden, prachtig om foto’s te schieten. Dit eiland is nog ongerept en authentiek. De lokale bevolking kijken op als zij blanken zien en spreken nauwelijks engels. Als voertaal spreken ze keiees en alleen als het moet behasa-indonesia .

Elat is de enige stad waar je officieel kan overnachten tevens de haven. Ten zuiden van Elat vind je mooie stranden, zoals Ler Ohoilim, Karkarit en anderen. De oostkust is ruig en rotsachtig vanwege de open zee, met bergtoppen tot 900 meter hoog.

Het vliegveld heet Langgur op Kei Kecil met vluchten van en naar Ambon, Aru. Je kunt eenvoudig een taxi of busje nemen vanaf het vliegveld.

0_400737_117402948466050_2120535021_n

gunung api banda

Laut Banda – Gunung Api Banda Marine Park

De Banda-eilandenbestaat uit  negen vulkanische eilanden. Allen hebben ze  verlaten stranden en  worden omringd door  prachtigste koraalriffen. Dit gebied is van belang voor de vele zeevogels, schildpadden en talrijke vissoorten. Hier bevind zich de Marine Recreation Park.

De grootste attractie  is de Gunung Api Banda (676 meter hoog) in 1988 voor het laatst uitgebarsten en nog aktief. Het beklimmen duurt twee tot drie uur. De Banda-eilanden is bereikbaar per boot of vliegtuig vanaf Ambon. Met het openbaar vervoer kun kom je tot Pulau Banda Neira, vandaaruit kun je een boot pakken naar de andere eilanden.