<
  • info@malukutravel.com

Molukkers 65 jaar in nederland. Van Ver gekomen.

65 jaar molukkers in nederland

Molukkers 65 jaar in nederland. Van Ver gekomen.

Molukkers van Ver gekomen

65 Jaar geleden kwamen ca. 12.500 Molukkers vanuit Indonesië naar Nederland. Het ging om militairen van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL), schepelingen van de Koninklijke Marine, politierekruten en hun gezinsleden. Op 21 maart 1951 arriveerde het eerste schip in de haven van Rotterdam. Voor een tijdelijk verblijf, dacht men toen. Na een moeilijke start hebben hun nakomelingen hun plek gevonden in de Nederlandse samenleving, al ging dat niet zonder slag of stoot. Op 2 april 2016 organiseert Stichting Moluks Historisch Museum een bijeenkomst waarin de vitaliteit en veerkracht van de Molukse gemeenschap centraal staan. De herdenking heeft als thema ‘Succesvolle participatie op eigen kracht’. De eerste generatie kwam tegen wil en dank naar Nederland. Samen herdenken we die aankomst en vieren we dat, dankzij de inspanningen van de eerste en tweede generatie, Molukkers van nu succesvol participeren in de samenleving, zelfbewust hun identiteit uitdragen en hun talenten met de samenleving delen.

Programma
De bijeenkomst wordt gehouden in LP2 in gebouw Las Palmas in de buurt van het Rotterdamse havengebied. Er is een groot podium voor optredens, presentaties en gesprekken en daarnaast ook ruimte voor kinderactiviteiten, tentoonstellingen en een filmhoek. En natuurlijk is er lekker eten.
De dag kent drie onderdelen: The Walk, een officieel gedeelte met een eerbetoon aan de eerste generatie en een Eat, Meet & Greet waarin diverse talenten zich presenteren.

Voor de programma lees verder op www.museum-maluku.nl

bron:museum-maluku.nl

admin
admin

Leave a Comment